ms.detector.media
MediaSapiens
lifehack.org
22.06.2016 16:50
Три найбільш сенсаційні вигадки прокремлівських ЗМІ (за версією StratCom East)
Три найбільш сенсаційні вигадки прокремлівських ЗМІ (за версією StratCom East)
Чергові вигадки російських ЗМІ опубліковані в огляді дезінформації за 31 травня - 21 червня, який публікує спеціальна оперативна група Євросоюзу StratCom East, що бореться проти російської кампанії з дезінформації.

«Цього тижня прокремлівські ЗМІ були особливо родючі на сенсаційні вигадки, які не мають нічого спільного з реальністю», - йдеться в огляді. 

Топ-3 «улюблених фантазій»

Як писав MediaSapiens, останніми тижнями Євро-2016 став топовою темою російської пропаганди. Зокрема, багато ЗМІ цитували журналіста Саймона Раунтрі з Forest Echo Media, який написав у Твітері, що англійські фанати самі спровокували російських вболівальників в Марселі (однак обліковий запис Саймона Раунтрі є підробкою, як і Forest Echo). 

«Деякі вигадки виявилися набагато підступнішими, покликані розворушити свою аудиторію і викликати гнів проти європейців. Під час телешоу Пєтра Толстого на російському національному телебаченні, ми почули, що "російські вболівальники захищали населення Марселя від п'яних англійських фанатів, які прагнули відлупцювати місцевих жителів"», - йдеться в огляді.

ms.detector.media