ms.detector.media
22.06.2016 13:20
Facebook відмінив можливість вставляти у відео посилання на інші сайти
Facebook відмінив можливість вставляти у відео посилання на інші сайти
Facebook відмінив можливість для творців відео вставляти посилання в свої кліпи.

Функція була популярною серед медіа компаній як спосіб залучити глядачів на свої сайти. Зміна політики відбулася раніше в цьому місяці без попередження, повідомляє BBC.

Згідно з даними недавнього дослідження, 28% людей у Великобританії використовують Facebook в якості джерела новин, принаймні один раз в тиждень. І частка таких користувачів серед аудиторії віком до 35 років зростає до 41%.

Видання BBC помітило, що функція CTA (Call-to-action) більше не була доступною на сторінках з відео ще 9 червня, але підтвердження, що це не помилка, редакція отримала лише через 12 днів.

«Після розгляду ряду факторів, ми видалили цю опцію для відео», повідомила прес-секретарка  Facebook. «Ми розглядаємо інші способи для партнерів як досягати аналогічних цілей і випустимо оновлення в найближчі місяці», - додала вона.

«Це ще один доказ того, що, з'ївши аудиторію газет, Facebook тепер хоче поглинути аудиторію мовних компаній», - коментує Рой Грінслейд, професор журналістики Лондонського міського університету, і колишній редактор Daily Mirror і Sunday Times. На його думку, Facebook став домінуючою медійною платформою на усій планеті.

Як повідомлялось, соціальні мережі випередили телебачення як джерело новин для молоді. Також нагадаємо, що згідно з дослідженням Колумбійського університету і Національного французького інституту, 6 з 10 користувачів діляться посиланнями на статті в соцмережах, навіть не читаючи їх. 

 

ms.detector.media