ms.detector.media
MediaSapiens
MediaSapiens
16.06.2016 12:50
Людмила Андронік: Медіа Молдови ризикують залишитися полоненими політичної системи
Людмила Андронік: Медіа Молдови ризикують залишитися полоненими політичної системи
Про це вона заявила під час щорічної зустрічі регіональної мережі органів саморегуляції медіа, що відбувається 16-17 червня в Грузії.

Голова Ради преси Молдови Людмила Андронік під час виступу зазначила, що медіа у Молдові, так само як і суспільство, поділені на дві частини. «Медіа Молдови ризикують залишитися полоненими політичної системи, яка їх годує і перетворює у свій рупор», - сказала вона. 

За її словами, кількість скарг на ЗМІ протягом минулого року зменшилася, водночас найбільшою проблемою є крадіжка контенту. 

Рада преси Молдови у 2015 році вперше запровадила національну премію для ЗМІ з журналістської етики і провела конкурс.  Першу премію Ради преси отримало радіо «Вільна Європа».

Представник саморегулюючого органу з журналістської етики Сербії Горгана Новаковіч зазначила, що на відміну від Молдови, в їх країні кількість скарг на пресу постійно зростає.

«Торік ми розглянули близько 150 скарг. Водночас ми самі почали моніторити щоденні найбільші газети. Ми зафіксували 3357 статей з порушеннями норм журналістської етики.  Найчастіше - це незбалансованість, не відокремлені коментарі від фактів, порушення авторських прав. З'явився новий виклик - незаконна реклама», - сказала вона, додавши, що експерти підготували низку рекомендацій для найбільших ЗМІ та Інтернет-видань.

Зустріч відбувається в рамках Спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Промоція професійної та відповідальної журналістики шляхом підтримки регіональної мережі органів самоуправління». В зустрічі беруть участь представники саморегулюючих органів Грузії, Вірменії, Білорусі, Азербайджану, Молдови, Сербії, Албанії, Чорногорії, України тощо. 

ms.detector.media