ms.detector.media
MediaSapiens
Deutsche Welle
15.06.2016 10:30
У Бонні нагородили переможців конкурсу онлайн-активістів The Bobs
У Бонні нагородили переможців конкурсу онлайн-активістів The Bobs
Приз журі в міжнародних номінаціях отримали онлайн-ініціативи з Індії, Ірану, Німеччини та Бангладеш. Найкращим проектом українською за результатами онлайн-голосування став сайт «Ціна держави».

Церемонія нагородження переможців міжнародного конкурсу онлайн-активістів The Bobs - Best of Online Activism відбулася у вівторок, 14 червня, у Бонні у межах міжнародної конференції Global Media Forum (GMF).

У національній номінації «Найкращий сайт або блог українською» переміг проект «Ціна держави». «Розтлумачимо бюджет так, щоб ви зрештою взнали, куди діваються сплачені вами податки, і почали на це впливати», – так пояснюють свою мету експерти проекту. «Ціну держави» створено як для зацікавлених громадян, так і для фахової публіки. Переможець визначався за результатами онлайн-голосування.

На конференції GlobalMediaForum нагороди отримали переможці у міжнародних номінаціях, які визначалися за результатами голосування членів журі з 14 країн. Їх отримали ініціатори проектів з Ірану, Бангладеш, Німеччини та Індії.

Лауреатом в номінації «Громадянська журналістика» став фільм з Бангладеш «Razor's Edge», який зняв 35-річний блогер під псевдонімом Настікер Дармаката (в перекладі - «Релігійне звернення одного атеїста»), який неодноразово ставав жертвою нападів з боку ісламістів. У його стрічці йдеться про ситуацію, у якій нині опинилися бангладеські атеїстичні активісти, письменники та видавці. У стрічці, зокрема, показано, як топ-політики країни фактично підтримують убивства у країні, де більшість сповідує іслам.

У номінації «Найкраща інновація» переміг проект з Ірану - мобільний додаток Gershad. Він сигналізує про місце розташування «моральної поліції», яка стежить за дотриманням суворих правил стосовно того, в якому одязі жінки можуть з'являтися в громадських місцях.

Нагороду в номінації «Культура і мистецтво» отримала німецькомовна ініціатива «Центр політичної краси», учасники якого організовують перформанси та флешмоби на межі політики і мистецтва. У номінації «Найкраща соціальна ініціатива в мережі» лауреатом став проект на хінді «Зупинити кислотні атаки» - кампанія проти поширених в Індії брутальних атак, під час яких жінкам обливають обличчя кислотою.

The Bobs – міжнародний конкурс для блогерів, активістів та журналістів, які своєю діяльністю виступають за вільне висловлювання думок і захист прав людини в інтернеті. Deutsche Welle організовує The Bobs починаючи з 2004 року.

ms.detector.media