ms.detector.media
MediaSapiens
zt.ua
03.06.2016 15:19
Хакери зламали облікові записи користувачів TeamViewer
Хакери зламали облікові записи користувачів TeamViewer
Зловмисники отримали доступ до комп'ютерів і серверів, браузерів і спустошили рахунки PayPal.

Про це пише securitylab.ru.

Користувачі утиліти для віддаленого доступу TeamViewer публікують на Reddit інформацію про те, що зловмисники зламали їхні облікові записи і отримали доступ до комп'ютерів, браузерів, електронної пошти і спустошили рахунки PayPal.

У ніч з 31 травня на 1 червня сайт TeamViewer на деякий час вийшов з ладу, імовірно, проблема була пов'язана з DNS-серверами.

Компанія TeamViewer опублікувала заяву, датовану 23 травня, але пов'язану з останніми подіями. У заяві стверджується, що комп'ютерні системи не піддавалися злому, а в інциденті винні самі користувачі, які використовують однакові паролі для декількох облікових записів.

Вірогідно, зловмисники могли застосувати новий троян Virus.TeamViewer.49, який маскується під оновлення для Adobe Flash Player. У березні цього року TeamViewer використовувався для поширення здирницького ПЗ Surprise.

Нагадуємо, Комітет захисту журналістів повідомив, що відкрив безпечну й анонімну завдяки шифруванню систему подачі повідомлень про порушення свободи преси. Завдяки їй журналісти зможуть подавати Комітетові захисту журналістів повідомлення й передавати файли так, що можливі хакери чи працівники спецслужб не зможуть викрити особу цих журналістів, місце їхнього перебування чи змісту повідомлень.
ms.detector.media