ms.detector.media
MediaSapiens
Techcrunch
02.06.2016 16:35
Новий інструмент Facebook навчиться розуміти все, що пишуть користувачі
Новий інструмент Facebook навчиться розуміти все, що пишуть користувачі
Компанія Facebook розробила штучний інтелект, який розпізнаватиме, про що пишуть користувачі соцмережі з «майже людською точністю».

Про це компанія повідомила у своєму блозі

Ціль Deep Text - аналізувати текстові повідомлення людей в соцмережі та рекомендувати їм відповідні пости та сервіси.  Також інструмент допомагатиме у відсіюванні спаму та небажаних повідомлень.

Deep Text випробовується в Facebook Messenger і генерує відповіді на певні пошукові запити. Наприклад, якщо хтось переписується в Messenger про підготовку до подорожі, система може запропонувати замовити таксі, виходячи з контексту переписки. За цим же принципом, якщо користувач пише про намір щось продати, боти Deep Text опрацюють цей текст і запропонують використати один із інструментів для продажів у соцмережі. При цьому вони врахують специфіку товару та цільову аудиторію, якій він може бути цікавим.

Наразі Deep Text може аналізувати кілька тисяч повідомлень в секунду і працювати з більш ніж 20 мовами.

У майбутньому компанія планує розвивати Deep Text, щоб він міг краще розпізнавати людей, місця і події в постах. Наприклад, розуміти зв'язки між словами, будувати концептуальну карту, як використовуються  різні слова. У Facebook вважають, що так рекомендації можуть стати ще більш персоналізованими.

Оглядач технологічних новинок Майк Мерфі зазначив у своєму пості для Quartz, що таке використання Deep Text несе певні загрози. Надто персоналізовані рекомендації можуть замкнути користувачів у межах певної локації, інтересів, вірувань. «Google також робить це, певною мірою, але принаймні він перш за все виконує пошук по всьому Інтернету. А не тільки в межах якогось закритого простору», - зазначив Майк Мерфі.

Раніше Facebook заявила, що внесе зміни в алгоритм відбору і показу «популярних новин». Компанія зробила це у відповідь на звинувачення в замовчуванні тих чи інших тем.

Також засновник й голова компанії Марк Цукерберг повідомляв про можливість  для сторонніх розробників створювати власних ботів для месенджера соціальної мережі. Зокрема, з їх допомогою можна повідомляти клієнтів про важливі новини з використанням зображень, посилань та кнопок дії. 

Нагадаємо, у КНДР з'явився і одразу зник аналог Facebook. Він був зареєстрований  за адресою StarCon.net.kp в КНДР і була схожа відразу на кілька інших популярних соцмереж.

ms.detector.media