ms.detector.media
MediaSapiens
«Кавказький вузол»
31.05.2016 14:57
У Росії жінку засудили за роздачу листівок з «ВКонтакте» з критикою поліції
У Росії жінку засудили за роздачу листівок з «ВКонтакте» з критикою поліції
Міський суд Таганрога (Росія) засудив місцеву мешканку Єлизавету Цвєткову до року виправних робіт за роздачу роздрукованих з соцмережі «ВКонтакте» листівок з критикою правоохоронних органів.

Про це повідомляє «Кавказький вузол».

Суд постановив, що листівки з критикою правоохоронних органів, які Цвєткова розклеїла восени 2015 року на ліхтарних стовпах і зупинках громадського транспорту, розпалюють ненависть до співробітників поліції (стаття 282 КК). У них згадувався майор Денис Євсюков, який відбуває довічне ув'язнення за вбивство двох людей у столичному супермаркеті, а також тортури в ОВД «Далекий» в Татарстані.

За словами адвоката Юрія Чупілкіна, листівка не розпалювала ненависть до поліції, а була спрямована проти незаконних дій співробітників правопорядку.

Акція дівчини була приурочена до Дня працівника органів внутрішніх справ, який відзначається в Росії 10 листопада. Макет листівки вона скачала з соцмережі.

Заступник прокурора прокурора Таганрога вимагав для Цвєткової в якості покарання один рік колонії-поселення.

Нагадуємо, що у російській Твері за репости в соцмережі «Вконтакте» про Крим інженера-механіка Андрія Бубєєва засудили до 2 років і 3 місяців колонії-поселення. 

ms.detector.media