ms.detector.media
MediaSapiens
Павло Гусєв, ridus.ru
31.05.2016 13:08
Головний редактор МК назвав Кисельова «моральним виродком» та пригрозив йому судом
Головний редактор МК назвав Кисельова «моральним виродком» та пригрозив йому судом
Головний редактор «Московский комсомолец» (МК) Павло Гусєв заявив, що юристи видання розглядають можливість подання судового позову щодо ведучого «Вестей недели» Дмитра Кисельова.

Про це керівник редакції МК заявив у розмові з lenta.ru.

За словами Гусєва, його зачепили напади Кисельова в останньому випуску «Вестей недели». Ведучий назвав «шнягою» статтю МК «Киселевские берега: ложь во спасение», автор якої написав про проколи Кисельова та дорікнув йому в тім, що він рідко просить вибачення за брехню в ефірі. 

Кисельов у програмі заявив, що журналіст приписав йому слова, яких він не говорив, а потім переключився на постать Гусєва. Він уїдливо висловився щодо колонки головного редактора, у якій Гусєв прокоментував введені проти нього українські санкції. Кисельов вважає, що в ній головний редактор МК намагається сказати українській владі, що він для них «свій, буржуїнський», «у Росії не такий, як всі», «один з небагатьох незалежних і навіть навчався в українській школі».

На це пан Гусєв сказав lenta.ru: «ВІн намагається мене звинуватити в тім, що [в матеріалі на сайті МК] я випрошую пробачення в українського президента і сил, які за ним стоять. Мовляв, я зараз впаду на колінця, тільки дайте мені виїхати в Україну. Це абсолютна дурість», - сказав він. 

За його словами, висловлення переслідувало іншу мету - вказати на нецивілізовану поведінку української влади. «Зневажати журналістів дозволяли собі тільки диктаторські режими, а не країни, де будують демократію», — сказав пан Гусєв. 

«А звинувачувати мене в тому, що я буржуїн… Дуже перепрошую, але Кисельову хочеться сказати, що в 1991 році ми революцію робили якраз для того, щоби в нашій країні були і підприємці, і бізнес розвивався вільно. Якщо він думає, що ми в Радянському Союзі ще живемо, то мені дуже шкода цього недоумка. Він, на жаль, моральний виродок», — підсумував редактор видання. 

Критичні висловлювання Кисельова щодо МК прозвучали в ефірі телеканалу «Россия 1» у неділю, 29 травня. Тижнем раніше журналісти Canal+ звинуватили ведучого у перебріхуванні слів спікерів у сюжеті про протести у Франції. Кисельов тоді пообіцяв відповісти на критику у свій бік.

ms.detector.media