ms.detector.media
MediaSapiens
zastavki.com
23.05.2016 13:30
У Казахстані на акціях протесту відбулися затримання журналістів
У Казахстані на акціях протесту відбулися затримання журналістів
У Казахстані на акціях протесту проти поправок до земельного законодавства затримано кілька десятків активістів, а також журналістів низки видань, зокрема казахстанський підрозділ Радіо Свобода і російської «Нової газети».

Про це пише lb.ua.

Як повідомив журналістам заступник генерального прокурора Андрій Кравченко, крім співробітників ЗМІ, яких пізніше відпустили, на несанкціонованих акціях протесту, що відбулися в кількох містах країни, затримано близько 40 осіб.

«Я хочу зауважити, що саме про цю кількість йдеться, хоча в мережі вже починають якісь інсинуації щодо 400 - 500 громадян. Ні, це не так», - цитує Кравченка Інтерфакс.

«Ці люди, незважаючи на те, що вони достовірно знали про відсутність дозволів на мітинг, продовжували активні дії щодо його організації», - додав він.

Загалом, за повідомленнями поліцейських, масових затримань під час мітингів не було. Нагадаємо, за останні тижні в Казахстані пройшла хвиля протестів проти змін до Земельного кодексу. У трьох містах країни Атирау, Актобе (Актюбинськ) і Семей (Семипалатинськ) люди вийшли на вулиці, вимагаючи не надавати землю в оренду іноземцям.

У свою чергу, представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович виступила з критикою масових затримань журналістів у Казахстані, повідомляє Укрінформ.

 

«Я закликаю владу (Казахстану) звільнити всіх співробітників ЗМІ, затриманих перед початком протестів у вихідні», - заявила Міятович, зазначивши, що, за наявною у неї інформацією, деяких журналістів уже відпустили.

У Міністерстві внутрішніх справ Казахстану раніше пообіцяли проаналізувати дії співробітників правоохоронних органів, які затримали журналістів, а також вжити заходів щодо недопущення подібних інцидентів.

Нагадуємо, що в Єгипті арештували п'ятьох людей, які займалися політичною сатирою. Усі вони - члени групи під назвою «Діти вулиці», яка має велику аудиторію у соцмережах.

ms.detector.media