ms.detector.media
MediaSapiens
The New York Times
13.05.2016 14:40
Facebook опублікувала свої внутрішні правила, щоб спростувати звинувачення в упередженості
Facebook опублікувала свої внутрішні правила, щоб спростувати звинувачення в упередженості
Компанія Facebook опублікувала в мережі внутрішні редакційні правила в якості спростування звинувачень у політичній упередженості.

Про це повідомляє The New York Times.

Документ із внутрішніми правилами компанії містить 28 сторінок і детально описує алгоритм вибору тих матеріалів, які повинні з'являтися в розділі «Популярні новини».

Пояснюється, що тексти для «Популярних новин» відбирає спеціальний алгоритм, який займається пошуком нових інформаційних трендів, так як і команда редакторів. 

«Гайдлайн показує, що ми маємо цілу низку перевірок та збалансовувань, які покликані  виокремити найбільш важливі, популярні матеріали, незалежно від того, яке місце вони обіймають в ідеологічному спектрі. Facebook не дозволяє і не радить оглядачас дискримінувати джерела з політичних мотивів», - написав у блозі компанії віце-президент з глобальних операцій у Facebook Джастін Осовскі.

У Facebook уточнили, що досі не знайшли доказів того, що редактори навмисно маніпулюють розділом «Популярні новини», щоб у ньому не містилося консервативних тем.

Раніше повідомлялося, що сенатор США від Республіканської партії Джон Тьюн зажадав в офіційному листі до очільника Facebook Марка Цукерберга дати пояснення з приводу передбачуваної цензури в розділі Facebook Trending Topics, у який потрапляють найпопулярніші матеріали серед користувачів соцмережі.

Нагадуємо, що соціальну мережу Facebook у США розкритикували після повідомлень про те, що вона нібито старанно фільтрує інформацію консервативних ЗМІ на користь ліберальних.

ms.detector.media