ms.detector.media
MediaSapiens
06.05.2016 18:09
До 13 травня – реєстрація на продакшн тренінги для друкованих та онлайн-ЗМІ
До 13 травня – реєстрація на продакшн тренінги для друкованих та онлайн-ЗМІ
Фундація Томсон та Міжнародний Інститут регіональної преси та інформації, за підтримки Європейського Союзу, запрошують журналістів регіональних видань на практичні тренінги проекту «Голос місцевих ЗМІ».

П'ятиденні продакшн-сесії організовані таким чином, що до кінця навчання кожен учасник матиме актуальний, збалансований матеріал для публікації. Під час тренінгу журналісти зустрічатимуться з переселенцями та їхніми сім’ями, представниками влади, експертами. Зможуть побачити як живуть переселенці Львівщини та Полтавщини,  з якими проблемами стикаються. Порівняти ситуацію, що склалася тут, з тим, що відбувається у  власних регіонах. Розширити контакти зі своїми колегами.

Олівер Уейтс, Фундація Томсон, та місцеві експерти IRMI допомагатимуть учасникам з дослідженням та структуризацією матеріалу, пошуком балансу думок та фінальним редагуванням. 

Вибрані матеріали підготовлені учасниками попередніх тренінгів у Харкові та Херсоні можна переглянути тут і тут

Під час тренінгу учасники з інших міст будуть працювати у парі з колегами з Полтавщини. Журналісти дослвдять проблеми внутрішньо-переміщених осіб, зустрічатимуться з переселенцями, представниками громадських організацій, органами місцевої влади. В команді аналізуватимуть матеріал та публікуватимуть у співавторстві.  

Марк Вебстер, Фундація Томсон, та Ірина Дудка, ІРМІ, працюватимуть з учасниками над пошуком нових ракурсів історій про переселенців та висвітленням проблем з обох сторін. 

Вибрані матеріали підготовлені учасниками попередніх тренінгів можна переглянути тут і тут

Для участі в одному з тренінгів, заповніть онлайн форму до 13 травня, п’ятниця. 

Організатори забезпечують розміщення у готелі, харчування та відшкодування квитків (автобусом та потягом, 2-го класу, купе).  

За більш детальною інформацією звертайтеся до команди проекту «Голос місцевих ЗМІ» за телефоном  (044) 498-51-75 або за електронною адресою regional.voices.ua@gmail.com 

Про тренерів:

Олівер Уейтс, Велика Британія – медіатренер з великим досвідом тренерської та журналістської роботи (міжнародна журналістика). Працює незалежним медіатренером з 1998 року. Понад 20 років був кореспондентом британського агентства «Рейтер». Висвітлював широке коло проблем у країнах Латинської Америки, Південно-Західної Азії та Росії, очолював висвітлення розпаду СРСР у 1991 році для «Рейтер». Олівер Уейтс розробляє та проводить тренінги для журналістів, представників влади та спеціалістів з комунікацій. Серед них – Фундація Томсон, Європейський центр журналістики, Управління ООН з координації гуманітарних питань та Всесвітня організація охорони здоров'я. 

Марк Вебстер, Велика Британія - медіатренер Фундації Томсон. Марк має 30-річний досвід роботи в ЗМІ- Працював у газетах Financial Times та the Evening Standard,  на телебаченні , зокрема на ITN та Channel Five News. Марк висвітлював конфлікти в Уганді, Зімбабве, Іраку, Косовому, Чечні та Північній Ірландії. Багато хто з його колег та друзів загинули, висвітлюючи бойові дії, то ж Марк розповість про труднощі та загрози, з якими зіштовхуються журналісти, працюючи в зонах воєнних конфліктів, зокрема, намагаючись досягти балансу у своїх матеріалах.

Ірина Дудка ( Україна), регіональний координатор в Полтавській області Проекту «Партнерство для розвитку міст» голова ГО «Інститут територіальних громад Полтавщини», журналіст, має 17-річний стаж роботи в сфері PR, тренер, викладач  Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення  кваліфікації  працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і оргнізацій.

ПРО ПРОЕКТ

«Голос місцевих ЗМІ: професійні стандарти та етичні норми у висвітленні конфліктів» — півторарічний проект, спрямований на розвиток регіональних медіа та  запобігання виникненню конфліктів у громадах, шляхом публікацій збалансованих, етичних матеріалів про вимушених переселенців. Проект фінансується Європейським Союзом. Його реалізує медіа-консорціум із п’яти організацій: Фундація Томсон, Міжнародний Інститут регіональної преси та інформації (IRMI), Європейський центр журналістики, МEMO98 та Асоціація «Спільний простір».

ms.detector.media