ms.detector.media
MediaSapiens
Мері Лу Джепсен, Tech Insider
06.05.2016 17:09
Інженерка з Facebook створить ґаджет для обміну думками
Інженерка з Facebook створить ґаджет для обміну думками
У четвер, 5 травня, Мері Лу Джепсен, виконавча директорка Facebook з інженерних розробок, оголосила, що покидає компанію для роботи над новим пристроєм у сфері медичних технологій.

Про це пише Tech Insider.

«Я вирішила покинути Facebook для роботи над способами лікування захворювань за допомогою нових технологій візуалізації, які я проектувала вже довгий час», – сказала Джепсен. Вона додала, що хоче зменшити магнітно-резонансні томографи (МРТ) – апарати, що використовуються для сканування головного мозку – до розмірів портативного ґаджета.

Джепсен назвала кілька можливих застосувань такого пристрою, зокрема для лікування раку, серцево-судинних і нейродегенеративних захворювань, а також психічних розладів. Крім цього, вона згадала, що новий концепт дасть людям змогу спілкуватися за допомогою думок.

Перші ескізи зменшеного прототипу МРТ нагадують лижний шолом. Поки невідомо, на якій стадії перебуває розробка, якою буде назва пристрою та як саме він працюватиме.

Нагадуємо, що чистий прибуток компанії Facebook, що розподіляється між власниками звичайних акцій, збільшився у першому кварталі 2016 року утричі до 1,51 мільярда доларів.

ms.detector.media