ms.detector.media
MediaSapiens
kor.ill.in.ua
05.05.2016 15:46
Латвійський регулятор поскаржився британському на сюжет каналу НТВ «Мир»
Латвійський регулятор поскаржився британському на сюжет каналу НТВ «Мир»
Національна рада електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) звернулася до британського теле- та радіорегулятора Ofcom з проханням оцінити можливі порушення закону у програмі «Место встречи» телеканалу НТВ «Мир».

Про це повідомила прес-служба ради, пише Delfi.

NEPLP повідомляє, що 20 квітня в ефірі НТВ «Мир» була показана програма «Место встречи», присвячена можливому відродженню нацизму у Європі. У одному з сюжетів голова Сейму Латвії Інара Мурнієце була названа неонацисткою, яка відома завдяки своїм ультра-правим поглядам і негативному ставленню до Росії. 

Представники ради відзначили, що сюжет мав тенденційний характер, а факти були викривлені, зокрема, стверджувалося, що Мурнієце брала участь у марші легіонерів 16 березня і поклала квіти на могили нацистів. Закадровий текст при цьому супроводжувався відеорядом, де Мурнієце у 2015 році клала квіти у Києві, на Майдані. 

NEPLP відзначає, що у сюжеті телеканалу порушений латвійський закон про електронні ЗМІ, а також кодекс мовлення електронних ЗМІ, встановлений британським регулятором. Відповідно до кодексу, думки та факти не повинні вводити в оману. 

Раніше MediaSapiens писав про те, що Латвія ввела обмеження на мовлення телеканалу РТР-Планета, а також спробувала обмежити роботу інтернет-сайту «Спутник».  

ms.detector.media