ms.detector.media
MediaSapiens
Хадіджа Ісмаїлова, eurasianet.org
05.05.2016 09:30
Премію ЮНЕСКО за свободу преси присудили азербайджанській журналістці Хадіджі Ісмаїловій
Премію ЮНЕСКО за свободу преси присудили азербайджанській журналістці Хадіджі Ісмаїловій
Азербайджанській журналістці Хадіджі Ісмаїловій присуджено Всесвітню премію ЮНЕСКО за свободу преси імені Гільєрмо Кано.

Про це пише BBC.

Церемонія відбулася у Гельсінкі на честь Всесвітнього дня свободи преси.

Премію в розмірі 25 тисяч доларів за Ісмаїлову отримала її мати Ельміра. Вона зачитала звернення від дочки, в якому говориться, що Хадіджа «живе заради боротьби за справедливість».

У вересні 2015 року азербайджанську журналістку Хадіджу Ісмаїлову, яка розслідувала випадки корупції у керівництві Азербайджану, було засуджено до 7,5 року позбавлення волі.

Хадіджу Ісмаїлову визнали винною в ухиленні від сплати податків, розкраданні, незаконній підприємницькій діяльності, зловживанні службовим становищем.

Міжнародні правозахисні організації визнали процес над Ісмаїловою політично мотивованим. Представники Ради Європи, ОБСЄ, ООН, ПАРЄ, а також США і Великої Британії зажадали звільнити журналістку.

Премія імені Гільєрмо Кано, колумбійського журналіста і редактора, убитого у Боготі у 1986 році біля редакції своєї газети, вручається людині або організації, які зробили внесок у захист або розвиток свободи преси у будь-якій точці світу.

Як писав MediaSapiens, у листопаді правозахисна організація Human Rights Watch оголосила про нагородження утримуваної у в'язниці азербайджанської журналістки Хадіджи Ісмаїлової однією зі своїх престижних премій за активну громадянську позицію.

ms.detector.media