ms.detector.media
MediaSapiens
Platforma
26.04.2016 15:23
Українці збирають гроші на фільм про Чорнобиль для гаджетів віртуальної реальності
Українці збирають гроші на фільм про Чорнобиль для гаджетів віртуальної реальності
26 квітня на Kickstarter стартувала кампанія зі збору коштів на український документальний фільм у віртуальній реальності Chornobyl360. Він присвячений 30-річчю аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це пише Platforma.

Chornobyl360 - це український інтерактивний документальний фільм-антологія про Чорнобильську АЕС та прилягаючу до неї зону відчуження, знятий на сферичну камеру з оглядом на 360 градусів. Фільм буде доступний для гаджетів віртуальної реальності: Oculus Rift, Samsung Gear VRs, Google Cardboards та інших. Також команда розробляє версію для планшетів, смартфонів та комп’ютерів. 

Автор проекту Кирило Покутний народився у рік аварії, у 1986. Його батько працював на ЧАЕС більше 15 років, тому засновник знає історію зони відчуження безпосередньо від учасника подій. 

«Ми хочемо привернути увагу до наслідків діяльності людини на Землі, використовуючи дивовижний світ віртуальної реальності, - розповів Кирило Покутний. - 30 років ми живемо, засунувши штори, і намагаємося не думати про Чорнобиль. Щороку нам про це кажуть, але ми сприймаємо це як щось, про що ліпше не замислюватися. Та він нікуди не зникне, нам доведеться приймати рішення, що з ним робити».

Віртуальна реальність дає можливість бувально зануритися у захопливу атмосферу Чорнобильської зони та відвідати унікальні локації з місця ядерної катастрофи. Окрім віртуального туру про місту-привиду Прип’яті та зоні відчуження, глядачі «візьмуть участь» у будівництві нового саркофагу та взаємодіятимуть з живими свідками тих трагічних подій. Працівники АЕС, ліквідатори катастрофи, інженери та місцеві жителі поділяться спогадами про трагедію. В антології також будуть ексклюзивні інтерактивні вставки про місця та людей у 1986 році, відтворені командою Chornobyl360.

Остання працює з віртуальною реальністю більше двох років, займаючися сферичною зйомкою, виготовленням відео у форматі 360 градусів та розробкою VR-додатків. Мета виходу на Kickstarter - залучити 30 000 євро - мінімальну суму, необхідну для завершення документального проекту.

Нагадуємо, що компанія Google розробляє новий шолом віртуальної реальності (Virtual Reality, VR), який можна буде використовувати в якості повністю самостійного пристрою.

Раніше MediaSapiens писав про краудфандингову платформу GoFundEd. Цей сервіс дозволяє вчителю з будь-якого регіону України зібрати через інтернет гроші на потреби класу або на реалізацію проектів, що покращують якість викладання.

ms.detector.media