ms.detector.media
MediaSapiens
dontimes.com.ua
19.04.2016 15:39
Роскомнагляд не підтримав ідею глави російського Слідкому про інтернет-цензуру
Роскомнагляд не підтримав ідею глави російського Слідкому про інтернет-цензуру
У Роскомнагляді не бачать необхідності посилити цензуру в Інтернеті, як це раніше запропонував глава Слідчого Комітету Олександр Бастрикін.

Про це у вівторок заявив журналістам керівник відомства Олександр Жаров, пише Радіо Свобода

Він підкреслив, що боротьба з «протиправною інформацією» наразі не потребує «радикальної корекції», оскільки ведеться «досить ефективно».

У Кремлі ініціативу Бастрикіна коментувати відмовилися.

Різкій критиці ініціативи Бастрикіна піддали юристи, правозахисники та опозиційні політики.

Глава Ради з прав людини при президенті Росії Михайло Федотов заявив, що пропозиція глави Слідчого комітету суперечить Конституції.

Опозиціонер Олексій Навальний у своєму блозі назвав статтю Бастрикіна «безграмотною», при цьому підкресливши, що в ній містяться відкриті заклики до зміни конституційного ладу, введення цензури і скасування презумпції невинуватості.

Нагадуємо, що вчора голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін запропонував запровадити цензуру в інтернеті і ЗМІ для протидії інформаційній війні. У статті, опублікованій 18 квітня у виданні «Комерсант Влада», Бастрикін закликав дати «жорстку, адекватну і симетричну відповідь» гібридній війні, яку, на його думку, США і їхні союзники ведуть проти Росії і деяких інших країн. 

ms.detector.media