ms.detector.media
MediaSapiens
Автор фото - Елліот Девіс
19.04.2016 13:38
Американський фотограф зробив репортаж про підземку у Північній Кореї
Американський фотограф зробив репортаж про підземку у Північній Кореї
Влада Північної Кореї пустила туристів на всі станції метро Пхеньяну.

Про це пише Дзеркало тижня

Американець Елліот Девіс побував у першій групі туристів, яким дозволили відвідати всі станції метро в Пхеньяні. Раніше іноземцям дозволялося відвідувати лише дві станції. Як пише Елліот, через це виник міф про те, що метро в Північній Кореї немає, а поміж двох станцій їздять актори. 

Мандрівник опублікував в інтернеті докладний фоторепортаж із корейської підземки. Станції метро є своєрідним «музеєм» КНДР – скрізь портрети і скульптури Кім Ір Сена і Кім Чен Ина, зображення червоних прапорів, мозаїки на стінах. Всього в Пхеньяні дві гілки метро і 16 станцій. Це метро – найглибше у світі (110 метрів під землею). Його почали будувати в 1973 році. 

Нагадуємо, що в червні минулого року у КНДР іноземних туристів позбавили доступу до 3G інтернету. До цього моменту іноземні громадяни могли придбати SIM-карти для 3G інтернету, термін дії яких закінчувався одночасно з закінченням терміну дії візи. В той же час громадяни Північної Кореї практично не мають доступу до зовнішнього інтернету, який би не піддавався цензурі. 

ms.detector.media