ms.detector.media
MediaSapiens
ria.ru
15.04.2016 11:43
Туреччина заблокувала сайт російського агентства Sputnik
Туреччина заблокувала сайт російського агентства Sputnik
Управління з телекомунікацій та зв'язку Туреччини підтвердило блокування сайту російського агентства Sputnik.

Про це повідомив головний редактор Sputnik-Туреччина Турал Керімов, пише «РИА Новости».

Сайт російського агентства Sputnik у Туреччині був заблокований ввечері 14 квітня. При спробі зайти на сторінку з'являється напис про застосування адміністративних заходів з боку влади.

«В результаті технічних перевірок і правової оцінки, відповідно до закону 5651, за рішенням від 14.04.2016 №490.05.01.2016.-56092 Управлінням з телекомунікацій і зв'язку щодо цього сайту (sputniknews.com) застосовуються адміністративні заходи», - йдеться в повідомленні, що з'являється при спробі відкрити сайт.

«Сьогодні вранці нам підтвердили блокування сайту. За словами представника Управління з телекомунікацій та зв'язку Туреччини, згідно із законодавством, вони не зобов'язані заздалегідь повідомляти про закриття сайтів. Для отримання більш детальної інформації їм потрібно відправити офіційний запит, чим ми зараз і займаємося», - сказав Керімов.

Нагадуємо, що 29 березня російський інтернет-портал Sputnik Латвія отримав офіційне повідомлення про закриття ресурсу в доменній зоні .lv.

Згідно з офіційним листом доменного реєстратора, що посилається на запит МЗС Латвії, «реєстрація доменного імені sputniknews.lv є порушенням умов Постанови Ради ЄС про обмежувальні заходи в зв'язку з загрозою територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України». У листі йдеться, що порушення норм зазначеної Постанови може стати підставою для притягнення до кримінальної відповідальності відповідно до Кримінальним кодексом Латвійської Республіки.

ms.detector.media