ms.detector.media
MediaSapiens
Олексій Навальний, DW
11.04.2016 17:16
Навальний подасть до суду на «Россия-1» та Кисельова
Навальний подасть до суду на «Россия-1» та Кисельова
Опозиційний політик та засновник Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний подасть до суду на телеканал «Россия-1» для захисту честі та гідності, а також порушення справи про наклеп у зв'язку із сюжетом, в якому він обвинувачується в роботі на іноземні спецслужби.

Про це він написав у своєму блозі у понелілок, 11 квітня. 

Позов стосуватиметься фільму «Ефект Браудера», фрагмент якого показали в програмі «Вести недели» з Дмитром Кисельовим, а прем'єра повного матеріалу запланована на 13 квітня.

«Фільм Кисельова - велика удача. Використаємо його для того, щоб ще раз розповісти про те, що телепропагандисти не говорять взагалі жодного слова правди. Тобто моє прізвище Навальний - тут проти правди не попреш, а усе інше не просто брехня, а прямий навмисний наклеп», - відзначив Навальний.

Він уточнив, що на «Россию-1», Кисельова і «авторів розслідування» буде не лише подано позов про захист честі і гідності, опозиціонери планують домагатися порушення справи про наклеп. Навальний назвав усе показане в сюжеті «фантастикою», пояснюючи, що владі настільки нічого йому пред'явити, «що в справу пішли «доказові знімки телеекрану». Листування, яке, як стверджується в сюжеті «России-1», Навальний вів з Браудером, він назвав вигадкою Кисельова. 

Нагадуємо, що в Латвії вирішили заборонити ретрансляцію телеканалу «Росія-РТР» на півроку. Національна рада електронних ЗМІ констатувала, що протягом 2015 року передачі «Росія-РТР» неодноразово порушували Закон про електронні засоби масової інформації і директиву ЄС про аудіовізуальні послуги.

ms.detector.media