ms.detector.media
MediaSapiens
Facebook Charlie Hebdo
05.04.2016 14:31
Журнал Charlie Hebdo присвятив обкладинку викриттю офшорних компаній
Журнал Charlie Hebdo присвятив обкладинку викриттю офшорних компаній
5 квітня французький сатиричний журнал Charlie Hebdo 5 квітня присвятив карикатуру на обкладинці викриттю офшорних компаній по всьому світу.

Обкладинку розміщено на сторінці видання в Facebook.

На першій сторінці Charlie Hebdo зображені світові лідери, які тримають в руках таблички з написом «Je suis Panama», що з французької перекладається як «Я – Панама», а також «Навіть не страшно» та «Вони не змінять наш спосіб життя». Малюнок супроводжується заголовком «Фіскальний тероризм».

Нагадаємо, на сайті Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ) 3 квітня 2016 року були опубліковані документи юридичної компанії Mossack Fonseca. З цією раніше маловідомою компанією виявилися пов’язаними політики, знаменитості та крупні бізнесмени з різних країн світу.  

У матеріалах йдеться про угоди і офшори 12 діючих і колишніх світових лідерів, 128 політиків та офіційних осіб і 29 мільярдерів зі списку найбагатших людей Forbes. Зокрема, згадуються угоди, до яких причетні президент України Петро Порошенко, король Саудівської Аравії Салман, прем'єр-міністри Ісландії і Пакистану, родичі голови КНР Сі Цзіньпіна і президента Азербайджану Ільхама Алієва, прем'єр-міністр Ісландії Сигмюндюра Гюннлейгссона та інші.

Співзасновник юридичної компанії Mossack Fonseca Рамон Фонсека назвав публікацію «Панамського архіву» кримінальним злочином.

ms.detector.media