ms.detector.media
MediaSapiens
01.04.2016 17:44
Цифри – відправна точка для написання матеріалу про економіку – медіатренер Андрій Юричко
Цифри – відправна точка для написання матеріалу про економіку – медіатренер Андрій Юричко
«Візуалізація контенту – важлива складова матеріалу на економічну тематику», - наголосив медіатренер, експерт Академії української преси Андрій Юричко на семінарі «Як писати про економіку доступно» який відбувся 30-31 березня 2016 року для студентів-журналістів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

«Цифри завжди є відправною точкою для написання матеріалу про економіку, але самі по собі вони читачу ні про що не говорять. Кожній цифрі треба пара, яка допоможе показати зміни та тенденції,» – зауважив Андрій, - «І чим ці цифри нетиповіші – тим цікавіший матеріал». Він попросив студентів звертати увагу на перевірку інформації, дотримуватися балансу думок у матеріалах та обов’язково залучати експертів як коментаторів чи рецензентів. 

Серед завдань тренінгу було розпитати сусіда про його місячний бюджет, спробувати вибрати нетипові витрати та надходження, а також представити це в цікавій формі. Традиційно, на наступний день тренінгу, студенти підготували інтерв’ю на економічну тематику  з черкащанами, де спробували застосувати техніку запитань та історію із  цифрами практично. 

Раніше професор Валерій Іванов у рамках тренінгів наголошував, що роз’яснювальна журналістика має бути в основі журналістських матеріалів на економічну тематику. 

Тренінг організований Академією української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу.

ms.detector.media