ms.detector.media
MediaSapiens
Associated Press
01.04.2016 12:42
Північна Корея заблокувала Facebook, Twitter і YouTube
Північна Корея заблокувала Facebook, Twitter і YouTube
Північна Корея офіційно оголосила, що вона блокує Facebook, YouTube, Twitter і південнокорейські веб-сайти у зв'язку зі стурбованістю щодо поширення несанкціонованої інформації в інтернеті.

Про це повідомляє Associated Press.

Оголошення міністерства пошти і телекомунікацій було розміщено на цьому тижні основним постачальником мобільного зв'язку КНДР Koryolink і іншими провайдерами, які обслуговують користувачів інтернету.

У заяві міністерства йдеться про те, що «антиреспубліканські пропагандистські сайти, сайти для дорослих» заблоковані разом з YouTube, Facebook, Twitter, «Голос Америки» і південнокорейськими сайтами.

Далеко не всі північні корейці мають доступ до інтернету. Як правило, вони можуть бачити лише санкціоновані урядом ресурси. Але іноземці, які перебувають в країні, як і раніше можуть користуватися інтернетом без обмежень.

Нагадуємо, що в червні минулого року у КНДР іноземних туристів позбавили доступу до 3G інтернету. До цього моменту іноземні громадяни могли придбати SIM-карти для 3G інтернету, термін дії яких закінчувався одночасно з закінченням терміну дії візи. В той же час громадяни Північної Кореї практично не мають доступу до зовнішнього інтернету, який би не піддавався цензурі. 

ms.detector.media