ms.detector.media
MediaSapiens
Дмитро Кулеба, RFE/RL
30.03.2016 15:40
Хакери зламали сайт, який проводить заходи на підтримку асоціації України з ЄС у Нідерландах, - Дмитро Кулеба
Хакери зламали сайт, який проводить заходи на підтримку асоціації України з ЄС у Нідерландах, - Дмитро Кулеба
Хакери другий раз зламали сайт, який проводить заходи в Нідерландах на підтримку асоціацію України з Європейським Союзом.

Про це повідомив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба в Twitter.

«Вже другий раз невідомі поклали сайт BrandNewUkraine який організовує заходи у Нідерландах в підтримку асоціації», - написав він.

Вже вдруге невідомі поклали сайт @BrandNewUkraine які організовують заходи в Нідерландах на підтримку асоціації. pic.twitter.com/PKqVEbchtH

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) 30 марта 2016 г.

6 квітня в Нідерландах пройде референдум, після якого Єврокомісія має намір подати пропозицію щодо безвізового режиму для України.

Він носить консультативний характер і його результати не є обов'язковими для виконання урядом Нідерландів. Однак експерти зазначають, що волевиявлення голландців може вплинути на політичну позицію щодо України в країнах ЄС. Так, з результатами референдуму пов'язують очікуване рішення Єврокомісії щодо безвізового режиму, однак самі єврочиновники наполягають, що це питання залежить виключно від прогресу реформ в Україні, які виставлені на вимоги Євросоюзу.

Крім того, негативна відповідь жителів Нідерландів може зміцнити позиції проросійських лобістів з ультраправого і правого крила європейських політиків.

Як повідомляв головний редактор порталу Cyberdefence Ярослав Якімчик, Польща може стати мішенню російської хакерської атаки під час липневого саміту НАТО у Варшаві. Експерт звернув увагу, що повноваження з питань кібербезпеки розкидані по різних польських інституціях. 

ms.detector.media