ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: entrepreneur.com
25.03.2016 10:58
Бельгійцям рекомендують користуватись соцмережами в екстрених ситуаціях
Бельгійцям рекомендують користуватись соцмережами в екстрених ситуаціях
22 березня в день терактів у Брюсселі перевантажені мережі мобільного зв'язку не дозволяли усім бельгійцам отримати інформацію про стан здоров'я і місцеперебування своїх рідних і друзів.

Саме тому заступник прем'єр-міністра Алекзандер Де Кру звернувся до громадян, закликаючи у випадку терактів писати у соцмережі, такі як Facebook, WhatsApp та Twitter.

IMPORTANT: Brussels mobile networks are getting saturated. Please contact through data messages: Facebook, WhatsApp, Twitter. Avoid calls

— Alexander De Croo (@alexanderdecroo) 22 марта 2016 г.

Таку ж заяву зробив Бельгійський кризовий центр, запропонувавши тим, хто перебуває за межами країни, спершу писати повідомлення. У центрі також зазначили, що не варто завантажувати фото та відео, оскільки це перевантажує місцеві мережі.

Don't call. Use texting or social media. Network is getting saturated #Brussels

— CrisisCenter Belgium (@CrisiscenterBE) 22 марта 2016 г.

У свою чергу, найбільший бельгійський провайдер надав безкоштовний добовий доступ до WiFi по всій країні.

На зустріч пішла й соціальна мережа Facebook, яка активувала у Брюсселі функцію Safety Check.

Автори видання Washington post створили презентацію, у якій стисло пояснили, чому користуватись соцмережами під час надзвичайних ситуацій справді корисно.

Знайти цю функцію у Facebook можна у меню «Вхідні від служб підтримки».

Як писав MediaSapiens,  мешканці Брюсселя після терактів в  в аеропорту та метрополітені, пропонують одне одному допомогу, використовуючи хештег #OpenHouse. Чимало бельгійців використали цей хештег у своїх твітах, а також декілька осіб створили окремі Twitter-акаунти, які б дозволили людям знайти конкретні пропозиції допомоги.

ms.detector.media