ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: careerafter12th.in
23.03.2016 15:00
Facebook дослідила, як сім’я впливає на кар’єрний вибір дитини (інфографіка)
Facebook дослідила, як сім’я впливає на кар’єрний вибір дитини (інфографіка)
Дослідження встановлювало взаємозв’язки між професією батьків та дітей.

Як йдеться на офіційному сайті,  об’єктом дослідження стали 5,6 мільйонів анонімних Facebook-акаунтів. Спочатку  розглядався рід занять у парах батько-син та мати-дочка, що дозволило виявити цікаві закономірності. Наприклад, якщо батько працює у юридичній сфері, то є велика ймовірність, що його син  буде медиком (тобто, якщо розглядати частку медиків серед загальної кількості користувачів інших професій, то виходить, що сини юристів йдуть у медицину частіше у 4,6 рази, ніж ті, хто не має батьків-юристів). 

20% матерів, які працюють в офісі чи на адміністративних посадах, мають дочок, які обирають такий же кар’єрний шлях. Чоловіки, які зайняті у воєнній справі, з високою ймовірністю мають дітей, які працюють в охоронних структурах. Якщо чоловіки-батьки займаються фермерською справою, рибальством чи лісництвом, то лише 3% їх синів обирають такий рід діяльності – однак ймовірність повтору професії у 7,6 разів більша (ніж серед чоловіків-фермерів, які не мають батьків у цій сфері).  8,5% дочок матерів-медсестр обирають цю ж кар’єру, що є в 3,75 разів частіше, ніж ті, чиї матері не працюють цій сфері.

Інфографіка ілюсторує, яка частка дітей у батьків певної професії обирає певний рід діяльності (на сайті інфографіка інтерактивна, й можна переглянути кореляцію за всіма професіями).

Крім того, дослідники дивились, чи рідні брати або сестри (siblings) обирають однаковий шлях у кар’єрі – результати засвідчили, що так чинять 15%, що вище, ніж середній показник людей «однакової статі, схожого віку» (збіг становить 8,6%).  Цікаво, що двійнята з більшою ймовірністю обирають однакову професію (24,7%) – цей факт здивував дослідників.

«Ми побачили, що люди схильні обирати такий самий рід діяльності, як сім’я, це особливо помітно у випадку двійнят. Однак, загалом більшість дітей обирають свій шлях та професію, що відрізняється від їх батьків та братів чи сестер», - йдеться у дослідженні. 

Раніше повідомлялось, що у Facebook відкрився відділ з вивчення соціальних взаємодій у віртуальній реальності.

У лютому компанія перевірила теорію шести рукостискань і перетворила її на «теорію 3,57». 

 

ms.detector.media