ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: The Week / Getty/AFP
16.03.2016 11:58
Американська кіноакадемія вибачилась за расистський жарт під час вручення «Оскара»
Американська кіноакадемія вибачилась за расистський жарт під час вручення «Оскара»
Крім того, у Раду правління кіноакадемії були включені нові члени для забезпечення етнічної різноманітності організації.

Про це повідомляє Hollywood Reporter.   Ведучий Кріс Рок під час церемонії дозволив собі низку жартів на тему темношкірих, одна з них була на адресу дітей азіатського походження. Він сказав, що голоси членів кіноакадемії, мабуть, рахували азіатські діти, додавши, що якщо комусь не подобається такий жарт, то хай «твітне про це за допомогою телефону, який також зроблений цими дітьми».  Видання BuzzFeed після цього опублікувало підбірку фотографій гостей церемонії, зроблених під час монологу ведучого, які не можуть визначитись, як їм реагувати на жарти Кріса Рока.

Кіноакадемія вибачилась за цей жарт та оголосила про включення трьох нових членів до Ради правління, яка складається із 51 особи. Це темношкірий режисер Реджинальд Хадлін, латиноамериканський письменник Грегорі Нава та Дженіфер Ю Нельсон, художник-мультиплікатор азіатського походження.  Крім того, сім представників різних національних меншин були включені до шести наглядових комітетів Американської кіноакадемії.

Цьогорічний «Оскар» супроводжувався скандалом через те, що у список номінантів не потрапило жодної особи не білої раси. Журнал The New Yorker присвятив обкладинку свого номеру цьому питанню - на ілюстрації «Привілейовані особи», створеній художником Деніел Клоусом, зображені декілька статуеток, яких не пускають на червону доріжку через інший колір «шкіри».

Президент академії Шеріл Бун Айзекс пообіціяла реформи, які призведуть до зміни складу організації, зокрема включення до її лав представників різних національних меншин та більшої кількості жінок. 

ms.detector.media