ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: The Verge, James Bareham
15.03.2016 14:13
Мішель Обама вважає, що соціальні мережі є найкращим шляхом комунікації із молодими людьми
Мішель Обама вважає, що соціальні мережі є найкращим шляхом комунікації із молодими людьми
Перша леді Сполучених Штатів вважає, що соціальні мережі є найкращим шляхом комунікації із молодими людьми, які вже не дивляться вечірні новини, а «дивляться у свої смартфони».

«@MichelleObama: ексклюзивний погляд на те, як Перша Леді дає раду соціальним мережам» - видання The Verge опублікувало інтерв'ю-спецпроект із Мішель Обамою та її директоркою з комунікацій Каролін Адлер.

Мішель Обама використовує соціальні мережі для своїх чотирьох основних ініціатив: Reach Higher (для підлітків, які бажають здобути вищу освіту), Let’s Move! (боротьба з ожирінням серед дітей), Let Girls Learn (просування освіти для дівчат та жінок у всьому світі) і Joining Forces (допомога ветеранам та їх сім’ям).  Платформи обирають залежно від аудиторії та цілей кампанії, серед них, зокрема, Facebook, Vine, Snapchat, Periscope, Instagram, Twitter.

«Ми давно знали, що будь-яка комунікація з боку першої леді повинна мати цифровий компонент, - вважає Каролін Адлер. – Зараз насправді немає іншого способу встановити прямий контакт із людиною, окрім цифрового».   

«Люди можуть дізнаватись інформацію прямо від мене, - каже Мішель Обама. – Вони можуть побачити, що я іноді поводжусь несерйозно, що я переживаю через щось. Вони можуть відчути моє сильне захоплення, і воно не буде проходити фільтр інших джерел. Молодим людям це особливо подобається».

Пані Обама каже, що молоде покоління прагне справжності. «Вони не дивляться вечірні випуски новин чи ранкові недільні шоу, вони не читають газет. Вони дивляться у свої телефони», - зауважує вона.

«Вона справді опанувала цей тип медіа, - каже Мішель Барна-Стерн, фахівець із соціального маркетингу компанії 360i. – Вона приваблива. Вона доступна. Вона справжня. І вона має чудове почуття гумору».

У команді Першої Леді розуміють, що один нетактовний твіт, невчасне відео у Vine чи непродумане повідомлення у Facebook може мати серйозні негативні наслідки.  Тому над «цифровим портретом» Мішель Обами працює цілий штат стратегів та фахівців із технологій.   

«Після розмов із командою пані Обами стало ясно, що вони переймаються через перегляди, кліки та залучення аудиторії так само як і будь-яка медіаорганізація, - пише автор матеріалу  Квам Опам. - Слово, яке постійно використовує персонал, – “посадка” (land –англ.) – чи “приземлиться” цей медіаконтент? Чи будуть люди взаємодіяти із цим повідомленням? “Ми шукаємо хороший момент для приземлення- це може бути через тиждень, або через два роки” – пояснили вони мені». 

 

ms.detector.media