ms.detector.media
MediaSapiens
zn.ua
10.03.2016 14:48
«Приватбанк» запустив сервіс обміну документами онлайн для підприємців
«Приватбанк» запустив сервіс обміну документами онлайн для підприємців
10 березня IT-директор «Приватбанку» Дмитро Дубілет оголосив про запуск сервісу «Папка24», завдяки якому підписувати документи та обмінюватися ними можна буде онлайн.

Про це він розповів у відеозврененні в Facebook, де IT-директор також демонструє, як працює сервіс.

Пан Дубілет переконаний, що «Папка24» серйозно спростить роботу підприємців, адже на роздруківки стосів документів у юридичних осіб і підприємців йде багато часу і велика кількість грошей. За його словами, розробники «фактично схрестили Gmail, Google Docs та електронний підпис, при чому зробили цей сервіс дуже легким в користуванні».

Користувачі послуги «Папка24» зможуть підписувати документи за допомогою електронно-цифрового підпису (ЕЦП), а також безкоштовно відправляти їх партнерам. Завантажені документи можна структурувати і надавати доступ до клієнта й його партнерам, які матимуть змогу їх переглянути, роздрукувати при необхідності або відправити далі.

Сервісом зможуть користуватися не тільки клієнти «Приватбанку»: він працює з усіма основними видами електронних підписів, включаючи податкову і Мін'юст. Якщо у клієнта  немає, електронного підпису – його можна оформити можна через «Приват24» або податкову службу. 

Дмитро Дубілет в своєму відеозверненні просить звертатися в ПриватБанк, якщо представників державних служб не задовольняє ваш електронний документ чи вони вимагають у паперовому вигляді. Адже згідно закону «Про електронно-цифровий підпис» документи, які підписали з допомогою ЕЦП, мають таку ж юридичну силу.

«У багатьох на вустах крутиться заперечення: я підпишу документ в електронній формі, а потім до мене прийде податковий інспектор чи ще якась перевірка і скаже, що йому потрібен саме папір. З нашого досвіду ймовірність того, що таке станеться, невелика, але все-таки є. Знайте, це грубе порушення законодавства. Відразу повідомляйте про це нас», - зазначив Дмитро Дубілет. 

Нагадуємо, що компанія Google представила Chrome Music Lab — набір інтерактивних інструментів, яка дозволяє експериментувати з музикою прямо в браузері, причому не обов'язково в Google Chrome.

ms.detector.media