ms.detector.media
MediaSapiens
Катерина Вологженінова
29.02.2016 11:31
Росіянку, яку засудили за проукраїнські публікації, внесли до списку терористів
Росіянку, яку засудили за проукраїнські публікації, внесли до списку терористів
Громадянку РФ Катерину Вологженінову, яку було засуджено до 320 годин виправних робіт за пости в соцмережах, включено до «Переліку терористів і екстремістів» Росфінмоніторингу.

Вологженінова, яку суд визнав винною за статтею 282 КК РФ «екстремізм», фігурує у списку під номером 1188.

Як повідомив активіст Андрій Шипілов, через те, що росіянку внесено до списку терористів і екстремістів, це позбавляє можливості надавати Вологженіновій матеріальну допомогу у вигляді безготівкових переказів - такі дії можуть бути розцінені як «фінансування тероризму». 

Через це, за словами Шипілова, виникли проблеми з передачею Вологженіновій понад 70 тисяч рублів пожертвувань, які було зібрано на придбання нового ноутбука.  

Рапортую. Екатерине Вологжениновой из Екатеринбурга, у которой за репост карикатуры на Путина по решению суда уничтожи...

Опубліковано Andrey Shipilov 24 лютого 2016 р.

Старий ноутбук росіянки, за рішенням суду, підлягає знищенню разом з комп'ютерною мишею.

Вологженінова розміщувала на своїй сторінці в соціальній мережі матеріали, пов'язані з подіями в Україні. Федеральна служба безпеки Росії вважає їх екстремістськими.

Темою української кризи жінка зацікавилась минулого літа. Шукала альтернативу офіційній телеверсії подій, читала, «репостила». 

Але за її онлайн життям стежили не лише 52 друга, але й інтернет-експерти спецслужб. Під приводом ремонту якогось кабелю до неї в будинок увірвалися з обшуком. Вилучили комп'ютер, планшет, телефон. Навіть диски з дитячими святами. Нещодавно надіслали папір, де пояснили, в чому провина жінки перед країною.

«У розпалюванні ненависті до соціальних груп, «ополченців» – добровольців із Росії, тих, хто воює на боці «ополчення», до представників влади в сучасній Росії», – зачитує обвинувачення Вологженінова.

Тепер її прізвище – у списку «пособників терористів» на головній сторінці сайту Федеральної служби фінансо-бюджетного нагляду Росії.

Коментувати звинувачення наважилась лише прокуратура. Якщо коротко, автори деяких матеріалів, яких «лайкала» і «репостила» Катерина, – «визнані екстремісти». І за інтернет-солідарність з їхньою думкою, забороненою в Росії, можуть позбавити волі на 4 роки.

«Саме їхнє копіювання, розміщення посилань на ці матеріали вже є злочином, відповідно за скоєння цього злочину жінка і притягнута до кримінальної відповідальності», – заявила старший помічник прокурора Свердловської області Марина Канатова.

ms.detector.media