ms.detector.media
MediaSapiens
oscar.go.com
29.02.2016 05:07
Головний «Оскар» та нагороду за кращий оригінальний сценарій отримав фільм про журналістське розслідування Spotlight
Головний «Оскар» та нагороду за кращий оригінальний сценарій отримав фільм про журналістське розслідування Spotlight
Головний «Оскар» отримала стрічка «У центрі уваги» (Spotlight). Статуетку за кращий оригінальний сценарій здобули його сценаристи Джош Сінгер та Том Маккарті.

«Ми написали сценарій для всіх журналістів, які борються та змагаються за правду», - виголосив сценарист стрічки. 

«У центрі уваги»  — американський драматичний фільм, знятий Томом Мак-Карті. Фільм розповідає про журналістське розслідування щодо священиків-педофілів бостонської католицької церкви.

Нагороду за кращий адаптований сценарій здобула стрічка «Гра на пониження» (The Big Short). «Оскар» вручили двом авторам сценарію - Чарльзу Рендольфу та Адаму Маккею. 

Стрічка «Шалений Макс: Дорога гніву» (Mad Max: Fury Road) здобула шість нагород: за кращий дизайн костюмів, найліпший монтаж, кращу роботу художника, найліпший грим та зачіски, а також кращий звуковий монтаж та зведення звуку. 

Алісія Вікандер отримала статуетку у номінації «Краща жіноча роль другого плану» за роботу у фільмі «Дівчина з Данії» (The Danish Girl). Це була її перша номінація. 

Кращим оператором визнали Еммануеля Любецкі за роботу у стрічці «Легенда Г’ю Гласса» (The Revenant). Це його третій «Оскар» - раніше він отримував нагороди за роботу у стрічках «Гравітація» та «Бердмен».

Нагороду за кращі візуальні ефекти отримала команда фільму Ex Machina. 

У номінації «Кращий короткометражний анімаційний фільм» перемогла чилійська стрічка Bear Story, а найкращою повнометражною анімаційною роботою визнали американський комедійно-драматичний фільм «Думками навиворіт» (Inside Out).

ms.detector.media