ms.detector.media
MediaSapiens
flaggenplatz.de
25.02.2016 11:34
За попереднього уряду в Польщі стежили за щонайменше 48 журналістами
За попереднього уряду в Польщі стежили за щонайменше 48 журналістами
Польський міністр, урядовий координатор з питань польських спецслужб Маріуш Камінський заявив, що за попереднього уряду Еви Копач спецслужби стежили за щонайменше 48-ма місцевими журналістами.

Про це він сказав 24 лютого в Сеймі, повідомляє «Укрінформ».

«Офіційно інформую, що на даний момент існує список з 48-ми журналістів, за якими стежила Агенція внутрішньої безпеки за часів правління “Громадянської платформи” і Польської селянської партії (2007-2015 рр.)»,- заявив пан Камінський й додав, що насправді список може бути довшим.

За словами міністра, перевірка діяльності спецслужб за колишньої влади ще не завершена, а тому наразі достеменно невідомо, чи стеження було легальним чи ні.

Маріуш Камінський повідомив, що про це поінформовано главу уряду Беату Шидло, а список буде передано для вивчення депутатам комісії Сейму з питань спецслужб.

Політики попередньої владної команди заперечують, що за журналістами відбувалося стеження.

Нагадаємо, 7 січня Президент Польщі Анджей Дуда підписав зміни до закону про теле- і радіомовлення, що посилюють контроль влади за громадськими ЗМІ. Раніше керівники Польського громадського телебачення (TVP) подали у відставку на знак протесту проти ухвалення закону. З критикою нового закону виступили ОБСЄ, Європейська мовна спілка, Асоціація європейських журналістів та деякі європейські політики. 

31 грудня 2015 року маршал Сейму Марек Кухчинський своїм розпорядженням заборонив журналістам вхід до кулуарів парламенту.

ms.detector.media