ms.detector.media
MediaSapiens
24.02.2016 16:00
Bellingcat опублікувала повну доповідь із доказами причетності військових РФ до загибелі MH17
Bellingcat опублікувала повну доповідь із доказами причетності військових РФ до загибелі MH17
Фотографії і особисті дані військовослужбовців були змінені.

Міжнародна дослідницька група Bellingcat опублікувала розслідування причетності російських військових до збиття малайзійського «Боїнгу» MH17. 

Відповідно до інформації авторів документу, «Бук», з якого збили літак MH-17, доставили до українського кордону бійці другого дивізіону 53-ї зенітно-ракетної бригади з Курська. 

Автори документа встановили, що з 23 до 25 червня 2014 року декілька зенітно-ракетних комплексів «Бук-М1» російської 53-ї зенітно-ракетної бригади були перевезені на російсько-український кордон. Шлях від бази в Курську до кордону з Україною простежили на Storymap, де також є відео і фотографії, на яких відображена техніка в колоні, в тому числі і «Бук 3х2». 

У версії доповіді, яку оприлюднили у середу, 24 лютого фотографії і особисті дані військовослужбовців були змінені. 

Крім того, повні дані були передані Міжнародній слідчій групі (JIT), яка займається розслідуванням загибелі рейсу МН17.

У вересні минулого року експертно-журналістська група Bellingcat, яка займається розслідуваннями, оприлюднила звіт, що надає нові докази участі регулярних російських військ у конфлікті на сході України.

Автори доповіді проаналізували наявні у відкритому доступі супутникові фотознімки прикордонних територій у зоні конфлікту і виявили більш ніж 60 слідів важкої техніки, які тягнуться через кордон.

Як писав MediaSapiens, дослідники з проекту Bellingcat у липні створили профіль у соціальній мережі Twitter, в якому у режимі реального часу вирішили публікувати інформацію про збитий літак.

Нагадаємо, що авіакатастрофа Boeing 777 «Малайзійських авіаліній», який летів із Амстердама в Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року поблизу населеного пункту Грабове Донецької області. Жертвами падіння літака стали 298 людей, серед яких 15 членів екіпажу.

ms.detector.media