ms.detector.media
MediaSapiens
Business Insider
18.02.2016 10:44
Смартфони Xiaomi почнуть розпізнавати пісні за наспіваною мелодією
Смартфони Xiaomi почнуть розпізнавати пісні за наспіваною мелодією
Китайський виробник смартфонів Xiaomi підключив свої гаджети до технології ACRCloud, яка дозволяє ідентифікувати пісню через мотив, наспіваний користувачем.

Про це пише Business Insider.

Технологія ACRCloud об'єднана з численними стрімінговими сервісами, наприклад, Spotify, iTunes і Deezer, і здатна вже зараз розпізнати близько 40 мільйонів наспіваних користувачем композицій. 

ACRCloud аналізує мотив, відокремлюючи його від можливого фону на зразок шуму машин або розмов. На даний момент Xiaomi проводить бета-тестування технології, в якому бере участь кілька тисяч користувачів. Для того, щоб технологія розпізнала мелодію, користувач повинен наспівувати її 20 секунд.

Xiaomi впровадила дану технологію після того, як Apple запустила сервіс Shazam, інтегрований у iOS 8. Сервіс від Apple здійснює пошук композиції лише за її реальним фрагментом. 

Як писав MediaSapiens, компанія Samsung Electronics збирається запустити програму щорічного обміну смартфонів своїх старих моделей на нові. Аналогічну програму в минулому році запустив головний конкурент Samsung компанія Apple.

ms.detector.media