ms.detector.media
MediaSapiens
17.02.2016 14:15
Wikipedia запустить свою пошукову систему
Wikipedia запустить свою пошукову систему
Мережева енциклопедія Wikipedia інвестує близько 2,5 млн доларів на створення власної пошукової системи Knowledge.

Про це повідомляє ABC.

Головна особливість пошукової системи полягатиме у відсутності реклами. 

Дата запуску сервісу наразі невідома.

За словами розробників, сервіс буде орієнтований на знаходження потрібної інформації, а не на заробіток грошей. Веб-сайти в ньому ранжируватимуться без урахування комерційних інтересів підприємств.

У Wikimedia Foundation заявляють, що пошуковик отримає механізм громадського контролю інформації та надаватиме доступ до першоджерела відомостей.

Нагадуємо, що Вікіпедія запустила сервіс автоматичної оцінки якості статей. Сервіс з відстеження якості правок Objective Revision Evaluation Service (ORES) 30 листопада став доступний всім учасникам інтернет-енциклопедії Вікіпедія.

Вікіпедія — загальнодоступна вільна багатомовна онлайн-енциклопедія, якою опікується неприбуткова організація «Фонд Вікімедіа». Будь-хто, у кого є доступ до читання Вікіпедії, також може редагувати практично всі її статті. Вікіпедія — шостий за популярністю сайт у світі. Назва утворена від слів «вікі» (технології для створення сайтів) та «енциклопедія». Засновниками Вікіпедії є Ларрі Сенгер та Джиммі Вейлз. Офіційне відкриття відбулося 15 січня 2001 року.

ms.detector.media