ms.detector.media
MediaSapiens
Автор фото - Марія Дачковська
15.02.2016 10:54
Британська Independent відмовляється від паперового формату
Британська Independent відмовляється від паперового формату
Керівництво видавничої групи ESI Media ухвалило рішення повністю відмовитися від друкованої версії газет Independent та Independent on Sunday та перевести їх в електронний формат.

Про це пише The New York Times.

Остання паперова версія Independent вийде 26 березня, а остання недільна - 20 березня. 

«Це рішення збереже бренд Independent і дозволить нам продовжити інвестувати у високоякісний контент, який приваблює усе більше читачів на наші онлайн-сервіси»,  - заявив власник ESI Media Євгеній Лєбєдєв. 

У ESI Media також підтвердили, що видання i (дешевий варіант Independent, націлений на більш молоду аудиторію) продадуть медіагрупі Johnston Press приблизно за 24 млн фунтів стерлінгів у тому разі, якщо акціонери Johnston Press схвалять угоду. 

Британські ЗМІ відзначають, що зі 150 співробітників Independent у штаті залишаться лише 25 людей. 

Independent була заснована у 1986 році. У піковий період її наклад сягав 400 000, однак нині він складає трохи більше, ніж 40 000 примірників. 

Газета не продається, а розповсюджується безкоштовно, оскільки видання отримує прибуток за рахунок розміщення реклами. 

Як писав MediaSapiens, у січні стало відомо, що журнал Penthouse перестане виходити в друк, його матеріали будуть доступними тільки в цифровому форматі. Окрім рішення про відмову від друкованої версії журналу, який виходив більше 50 років, видавець також оголосив про переїзд редакції з Лос-Анджелеса в Нью-Йорк, де знаходиться штаб-квартира FriendFinder Network.

ms.detector.media