ms.detector.media
MediaSapiens
Заір Акадиров. Фото: ІА QHA
05.02.2016 11:35
Російська влада обіцяє перевірити скарги кримського блогера Заіра Акадирова на незаконне затримання
Російська влада обіцяє перевірити скарги кримського блогера Заіра Акадирова на незаконне затримання
Кримський журналіст, блогер, колишній головний редактор інтернет-видання «Аргументы недели-Крым» Заір Акадиров отримав відповідь від МВС Росії та Адміністрації президента РФ на його скарги на незаконне затримання 15 січня в Сімферополі (Крим) поліцією анексованого Криму.

Про це він повідомляє у своєму Facebook.

Заір Акадиров зазначає, що скаргу на дії кримської поліції, яку він направив до МВС РФ, відправили на розгляд до МВС Криму.

Нагадаємо, 15 січня у Верховному суді окупованого Росією Криму поліція затримала кримського журналіста Заіра Акадирова. Затримання поліцією відбувалось як викрадення – журналіста намагалися доправити до Центру протидії екстремізму, створеного РФ в окупованому Криму, і погрожували «відправити у підвал».Заіра Акадирова  відпустили тільки після допиту у відділку поліції. Після звільнення він заявив, що за ним ведеться стеження.

«Сьогодні прийшло повідомлення з МВС Криму на мою скаргу про незаконне затримання співробітниками поліції біля Верховного cуду Криму, спрямовану минулого тижня в МВС Російської Федерації. Мене поінформували, що заява зареєстрована в Книзі обліку заяв про злочини, про адміністративні правопорушення і події та направлена згідно територіальності в УМВС Росії по Сімферополю "для подальшої перевірки та прийняття рішення згідно чинного законодавства"», - повідомив журналіст.

За його словами, він також отримав відповідь з Адміністрації президента РФ. «У ній повідомляється, що моє звернення направлено до Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації "з метою об'єктивного та всебічного розгляду", а також - в прокуратуру Республіки Крим "в цілях забезпечення верховенства закону, єдності і зміцнення законності з проханням проінформувати вас про результати розгляду"», - поінформував Заір Акадиров.

Раніше, 27 січня,  Заір Акадиров звернувся до російської прокуратури окупованого Криму з проханням провести перевірку й ужити заходів прокурорського реагування за фактом неправомірних дій співробітників поліції, які затримали його 15 січня в Сімферополі, погрожуючи «відправити в підвал». Він також подав скарги на дії поліції до Слідчого комітету РФ по Криму і Уповноваженому з прав людини в Криму. 

Нагадаємо, Прокуратура Автономної Республіки Крим (АРК) при Генеральній прокуратурі України відкрила кримінальне провадження за фактом затримання в Криму російськими спецслужбами кримського журналіста, блогера Заіра Акадирова.

ms.detector.media