ms.detector.media
MediaSapiens
03.02.2016 15:50
Парламент ратифікував Угоду про приєднання України до програми «Креативна Європа»
Парламент ратифікував Угоду про приєднання України до програми «Креативна Європа»
Сьогодні, 3 лютого, Верховна Рада ратифікувала Угоду між урядом України та Європейською комісією про участь України у програмі «Креативна Європа» і підпрограмі для медіа. За це рішення проголосували 244 депутати.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Раніше  Кабінет міністрів Україні подав на ратифікацію до Верховної Ради Угоду про участь України у програмі «Креативна Європа» та про співробітництво між Україною та Європейським Союзом у підпрограмі «Медіа» програми «Креативна Європа».

«Основна мета – розвиток української культури, просування конкурентоздатності українського культурного продукту, промоція і захист культурного та мовного розмаїття в Україні», – презентував програму віце-прем’єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко. 

Угода передбачає участь України у програмах культурного співробітництва з ЄС за чотирма напрямками. Сума одного проекту, на який може претендувати Україна, варіюється від 100 тисяч євро до 2 мільйонів євро. При цьому сума внеску за участь у програмі для України на 2016 рік складає лише 1 євро. 

Нагадаємо,  19 листопада 2015 року віце-прем`єр-міністр – міністр культури України В`ячеслав Кириленко та єврокомісар з питань освіти, культури, молоді та спорту Тібор Наврачіч  підписали Угоду про приєднання України до програми «Креативна Європа».

ms.detector.media