ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: zhitomir.info
03.02.2016 11:29
У Житомирі слідчі передали до суду справу власниці готелю, що напала на журналістів
У Житомирі слідчі передали до суду справу власниці готелю, що напала на журналістів
Власницю готельно-оздоровчого комплексу «Хвиля» в Житомирі Євгенію Волинець, яка напала восени минулого року на журналістів видання «Житомир.info» та каналу СК-1 під час зйомки пожежі у комплексі, обвинувачують по двох статтях Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє видання «Житомир.info».

29 січня 2016 року правоохоронці завершили розслідування минулорічного інциденту  і направили до суду обвинувальний акт.

«Обвинувачення пред’явлено по двох статтях Кримінального кодексу: 171 стаття (Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) і стаття 347 з позначкою 1 (Умисне знищення чи пошкодження майна журналістів). Відповідно до санкції статей, передбачено покарання від накладення штрафу до піврічного арешту, або обмеження волі за статтею 171- до трьох років, за статтею 347 - до п’яти років», - повідомила речниця Головного управління Національної поліції в Житомирській області Алла Ващенко.

Вона також повідомила, що це вже не перша кримінальна справа щодо Євгенії Волинець.

«За матеріалами справи вона вже двічі  притягалась до кримінальної відповідальності за дії, пов’язані з порушеннями під час підприємницької діяльності», - сказала Алла Ващенко.

Справу розглядатиме Богунський районний суд Житомира. Дата першого засідання поки не відома.

Нагадаємо, 29 жовтня 2015 року господиня готельно-оздоровчого комплексу «Хвиля» в Житомирі Євгенія Волинець напала на журналістів «Житомир.info» та знімальну групі каналу СК-1 під час зйомок сюжету про пожежу в будівлі і пошкодила знімальну техніку. Правоохоронні органи розпочали кримінальне  провадження за ст. 171 (Перешкоджання журналістській діяльності) Кримінального кодексу України.

9 грудня 2015 року Євгенії Волинець було оголошено про підозру, і відповідно до статті 219 Кримінально-процесуально кодексу до 9 лютого 2016 року справа повинна була передана до суду. 

ms.detector.media