ms.detector.media
MediaSapiens
inshe.tv
01.02.2016 09:56
Apple розробила прототипи гарнітур для створення віртуальної реальності
Apple розробила прототипи гарнітур для створення віртуальної реальності
Корпорація Apple розробила прототипи гарнітур для створення віртуальної або доповненої реальності. Над новинками працював секретний відділ корпорації.

Про це пише газета Financial Times.

Робота ведеться кілька місяців. За даними видання, в закритому підрозділі працюють сотні співробітників. Серед них фахівці з технологій віртуальної реальності з Microsoft і стартапу Lytro.

Нещодавно корпорація придбала компанію Flyby Media, яка займалася технологіями доповненої реальності. «Apple купує невеликі технологічні компанії, і ми зазвичай не обговорюємо наші цілі або плани», — повідомив газеті представник компанії.

Джерела видання не змогли уточнити, коли нові технології Apple з'являться на ринку і чи будуть нові гаджети конкурувати з уже відомими моделями інших виробників, в тому числі від Samsung або Microsoft.

Технології, які створює підрозділ, можуть також бути використані для розвитку безпілотних автомобілів, зазначили джерела.

Нагадуємо, що Apple розробляє технологію, яка дозволить заряджати iPhone і iPad бездротовим шляхом. Реліз пристрою запланований на 2017 рік. Особливістю технології стане відсутність пластини передавача. Ряд конкурентів Apple, у тому числі Samsung, Sony і Google, вже представили свої варіанти бездротових зарядок, проте всі вони вимагають наявності передавача на відстані не більше 4 сантиметрів від гаджета.

ms.detector.media