ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: bsdp.org
28.01.2016 13:19
До Порошенка звернулися з вимогою повної заборони імпорту і трансляції російської медіапродукції
До Порошенка звернулися з вимогою повної заборони імпорту і трансляції російської медіапродукції
Низка українських артистів і співаків звернулася до президента України Петра Порошенка з вимогою заборонити імпорт і трнасляцію відео- і аудіопродукції Російської Федерації як такої, що несе елементи пропаганди.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«На сьогодні вся російська медіа продукція несе елемент пропаганди: або звеличення російських військ, або ідеї російського світу. Стратегія заборони окремих акторів чи фільмів виявилася недостатньо ефективною. Ми вважаємо, що треба заборонити будь-інтелектуальний продукт з Росії», - заявив учасник групи Kozak System Іван Леньо на прес-конференції 28 січня у Києві.

Він також підкреслив, що продаж російської медіапродукції не тільки несе прибути російському виробнику, а й пригнічує українське медіавиробництво.

«Ми вимагаємо від Президента в інтересах національної безпеки заборонити будь-який імпорт відео- та аудіопродукції з РФ, а також заборонити трансляцію такої продукції в українському теле- і радіоефірі», - підкреслив він.

Іван Леньо повідомив, що група українських медіаперсон намір також зареєструвати відповідну петицію на сайті Президента України.

Присутній на прес-конференції музикант і художник Антін Мухарський закликав власників медіагруп і керівників телеканалів до масштабного діалогу.

Звернення до Президента підписали, зокрема, лідер групи «Воплі Відоплясова» Олег Скрипка, учасник гурту «Кому Вниз» Андрій Середа, учасник гурту «Мандри» Сергій Фоменко, учасниця гурту «Українські Барви» Оксана Стебельська, письменники брати Капранови, казкар Сашко Лірник.

Нагадаємо, заступник Міністра культури України Ростислав Карандеєв повідомив, що найближчим часом на розгляд парламенту будуть внесені зміни, що стосуються заборони Державному агентству України з питань кіно видавати прокатні посвідчення фільмам, в яких беруть участь особи, внесені Міністерством культури до Переліку осіб, що становлять загрозу для національної безпеки України.

Водночас активісти закликали провести акцію «Поддержим оккупационную культуру на Украине» біля Міністерства культури України на знак протесту проти анонсованих Мінкультом змін.

ms.detector.media