ms.detector.media
MediaSapiens
Віталій Косенко. Фото: kherson.net.ua
28.01.2016 11:56
Суд відправив журналіста «Дорожнього контролю» Віталія Косенка під домашній арешт
Суд відправив журналіста «Дорожнього контролю» Віталія Косенка під домашній арешт
27 січня суддя Орджонікідзевського районного суду Запоріжжія оголосив активісту, журналісту інтернет-видання «Дорожній контроль» Віталію Косенку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту за місцем проживання у Херсоні. Під час судового засідання адвокат ГО «Дорожній контроль» Віктор Смалій зазначив, що Віталія Косенка хочуть обмежити в громадській діяльності.

Про це повідомляє інформагентство УНН.

«Прокурор ставить в провину Косенку його громадську діяльність. Але я побачив, що на Косенка намагаються надягнути браслет та закрити за гратами, і цим заважати громадському активісту викривати хабарників при владі», — заявив Віктор Смалій.

Адвокат підозрюваного просила суд призначити йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, але прохання було відхилено. На подання апеляції активісту дали п’ять днів.

Прокурор зазначив, що раніше Віталій Косенко відмовився від дачі показань.

Нагадаємо, 25 січня у Запоріжжі співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою затримали журналіста й активіста громадського об’єднання «Дорожній контроль» Віталія Косенка з Херсона, який нібито вимагав хабар у поліцейських.

У відомстві стверджують, що пан Косенко вимагав у правоохоронців 6 тисяч доларів США за те, що не публікуватиме «компрометуючі матеріали за участю правоохоронців, відзняті ним» в ЗМІ та інтернеті.

Віталія Косенка підозрюють у порушенні ч.1 ст.189 ККУ «Вимагання». Після оприлюднення відео, де правоохоронці отримують хабара від нього, проти них відкрито кримінальне провадження за ст. 368 ККУ (Отримання хабара), повідомляє УНН.

Як повідомляють «НикВести», у 2013 році Віталія Косенка звинувачували у правопорушенні, передбаченому частиною 1 статті 343 КК України (Втручання в роботу міліції).

Однак запорізький активіст Олександр Куницький розповів іншу версію інциденту. За його словами, Віталія Косенка було заарештовано після того, як він зафіксував факт порушення зі сторони працівників ДАІ, а саме отримання хабаря від п’яного водія. Згодом на місце  приїхали працівники СБУ та прокуратури, які одразу ж затримали. Олександр Куницький також повідомив про побиття Віталя Косенка під час затримання і те, що журналіста доправляли на обстеження до лікарні.

ms.detector.media