ms.detector.media
MediaSapiens
forumdaily.com
28.01.2016 10:17
У Росії допускають блокування Google і Facebook
У Росії допускають блокування Google і Facebook
Google і Facebook «рано чи пізно» будуть змушені дотримуватися російського законодавства, в іншому випадку вони можуть бути заблоковані в Росії.

Про це заявив в інтерв'ю Газеті.ru радник президента по інтернету Герман Клименко.

«Що станеться, якщо держава заборонить Google і Facebook? Відповідь шалено проста: »Яндекс» і інші почнуть заробляти більше, якщо отримають більшу частину пирога. Google же їсть наші пироги», - сказав він.

Клименко зазначив, що деякі ЗМІ з цього твердження роблять висновки, що він пропонує побудувати в Росії китайський фаєрвол, але це не відповідає дійсності. «Для того, щоб у нас побудувати китайський фаєрвол, у нас повинні бути китайські громадяни. Не можна перетягнути будь законодавче рішення в тому чи іншому вигляді», - сказав він.

Технічно блокування можливе, зазначив Клименко, але додав, що особисто не планує займатися підготовкою такого законопроекту. «Якщо ви мене запитаєте, напишу я завтра закон про блокування, - ні. У мене немає цих повноважень», - додав радник президента.

Як писав MediaSapiens, у Росії від Facebook і Twitter зажадали співробітництва з правоохоронними органами. Раніше Роскомнагляд повідомив, що цього року проведе понад тисячу перевірок у IT- та інтернет-компаніях, торгових мережах і банках, щоб з'ясувати, чи виконується закон про зберігання персональних даних росіян у Росії.

ms.detector.media