ms.detector.media
MediaSapiens
d1o73ibskzeirn.cloudfront.net
26.01.2016 10:52
CNN Turk запідозрили в образі президента Туреччини
CNN Turk запідозрили в образі президента Туреччини
У Туреччині розпочато розслідування у зв'язку з телепередачею на каналі CNN Turk. Влада підозрює, що під час ефіру були допущені висловлювання, що ображають президента країни Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це повідомляє Hurriyet.

Мова в розслідуванні йде про цитування в ефірі каналу слів лідера опозиційної Народно-республіканської партії Кемала Киличдароглу, який на з'їзді руху назвав Ердогана «карикатурою на диктатора» і звинуватив владу Туреччини в корупції.

У Туреччині за останній час неодноразово проводилися затримання журналістів. Так, в листопада 2015 року суд у Стамбулі заарештував журналістів Cumhuriyet Кана Дундара і Ердема Гуля за звинуваченням у розголошенні держтаємниці за статтю про підтримку супротивників Башара Асада в Туреччині.

Як писав раніше MediaSapiens, у Туреччині оштрафували телеканал Star TV за показ серіалу «Величне століття. Кьосем». 

Після виходу серіалу «Величне століття. Роксолана», який транслювався у більше, ніж 70 країн світу, турецька кінокомпанія TIMS вирішила відзняти його продовження про нащадків султана Сулеймана під назвою «Величне століття. Кьосем». 

В ефір уже вийшли 10 серій цього серіалу. Днями у турецьких ЗМІ з’явилася інформація про те, що канал, на якому відбувається його трансляція, був оштрафований Вищою Радою Радіо та Телебачення Туреччини (RTÜK).

ms.detector.media