ms.detector.media
MediaSapiens
Guillermo Cano
21.01.2016 17:02
Оголошено конкурс на здобуття премії ЮНЕСКО у галузі свободи преси Guillermo Cano
Оголошено конкурс на здобуття премії ЮНЕСКО у галузі свободи преси Guillermo Cano
Оголошено конкурс на здобуття у 2016 році премії ЮНЕСКО у галузі свободи преси Guillermo Cano, до участі у якому запрошено представників усіх держав-членів Організації, зокрема, й України.

Премія вручається щорічно окремим особам, організаціям чи установам за їх значний внесок у захист та/або сприяння свободі преси, зокрема, за умов пов’язаних із ризиками.

Кандидатури на здобуття премії можуть висуватися урядами держав-членів ЮНЕСКО, професійними та неурядовими міжнародними і регіональними організаціями. Подання готується англійською або французькою мовою і надсилається на ім’я Генерального директора ЮНЕСКО.

Кінцевий термін подання досьє – 15 лютого 2016 року. 

Форма премії – медаль та грошова винагорода у розмірі 25 000 доларів США. 

Вручення премії переможцям відбудеться 3-4 травня у м. Гельсінкі (Фінляндія).

Детальна інформація, а також відповідні формуляри містяться на сайті ЮНЕСКО за посиланням

У разі визначення кандидата від України слід інформувати Секретаріат ЮНЕСКО, а також направити копію в МЗС України (Секретаріату Національної комісії України у справах ЮНЕСКО), зазначається у повідомленні. 

Нагадуємо, що у травні ЮНЕСКО відзначила нагородою за свободу преси імені Гіллермо Кано сирійського журналіста та активіста за права людини Мазена Дервіша (Mazen Darwish), який зараз перебуває за ґратами.

ms.detector.media