ms.detector.media
MediaSapiens
Затримання Заіра Акадирова (праворуч). Фото: скрін відео ІА QHA
20.01.2016 10:23
Прокуратура АР Крим відкрила провадження через затримання кримського блогера Заіра Акадирова
Прокуратура АР Крим відкрила провадження через затримання кримського блогера Заіра Акадирова
Прокуратура Автономної Республіки Крим (АРК) при Генеральній прокуратурі України відкрила кримінальне провадження за фактом затримання в Криму російськими спецслужбами кримського журналіста, блогера Заіра Акадирова.

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

«Вчора внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 146, ч. 2 (незаконне позбавлення волі)», – повідомив перший заступник прокурора АРК Олексій Калина.

Раніше Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) розповсюдила заяву, у якій вимагала від прокуратури АРК відкрити кримінальне провадження за фактом незаконного затримання Заіра Акадирова 15 січня у Сімферополі (Крим). Олексій Калина повідомив, що до відомства НМПУ з такою вимогою не зверталася.

Нагадаємо, 15 січня у Верховному суді окупованого Росією Криму поліція затримала кримського журналіста, колишнього головного редактора інтернет-видання «Аргументы недели-Крым»  Заіра Акадирова. Журналіста відпустили тільки після допиту у відділку поліції.

Після звільнення Заір Акадиров заявив, що за ним ведеться стеження. Крім того, його затримання поліцією відбувалось як викрадення – журналіста намагалися доправити до Центру протидії екстремізму, створеного РФ в окупованому Криму, і погрожували «відправити у підвал».

Після анексії Криму у 2014 році головний редактор «Аргументи тижня - Крим» Заір Акадиров, який працював у газеті від дня її заснування, змушений був звільнитися через цензуру і втручання у редакційну політику засновників.

 

ms.detector.media