ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: rusbase.com
19.01.2016 10:35
Роскомнагляд заблокував доступ до українського сайту ЛІГА.net
Роскомнагляд заблокував доступ до українського сайту ЛІГА.net
Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) заборонила на території РФ доступ до сайту ЛІГА.net за «заклики до здійснення екстремістської діяльності».

Про це повідомляється у новині на сайті ЛІГА.net.

Приводом послужила опублікована на ЛІГА.net новина від 1 квітня 2015 року («Чубаров: Україні треба готуватися до відкритої війни з Росією»).

«Роскомнагляд, продовжуючи традиційну для Росії практику цензури та тиску на ЗМІ, зажадав від редакції ЛІГА.net видалити новина, а з січня 2016- го року вніс сайт в список заборонених в РФ», - повідомляє видання і прогнозує, що доступ до ЛІГА.net на території Росії буде доступово зникати у залежності від того, як російські провайдери виконуватимуть рішення Роскомнагляду.

ЛІГА.net також повідомляє, що в анексованій Росією Автономній республіці Крим багато читачів вже не можуть потрапити на сайт.

Технічні фахівці ЛІГА.net підготували для читачів у Росії довідку, як обійти російську цензуру. Найпростіший спосіб – встановити бесплатний плагін для браузера, який відкриє доступ одночасно до всіх сайтів, які блокує російська цензура.

Нагадаємо, Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) вимагає вилучити допис із форуму «Української правди». У листі до йдеться про допис на одному з форумів «Української правди» під заголовком «Політв'язні в Росії. Борис Стомахін Необхідна міжнародна підтримка», що був розміщений ще у 2014 році.Впродовж доби з моменту отримання даного повідомлення Роскомнагляд вимагає вилучити цю інформацію й повідомити йому про це. Якщо українське видання не виконає вимоги, російське відомство погрожує обмежити доступ до сторінок ЗМІ на території Росії.

 

ms.detector.media