ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: nv.ua
18.01.2016 15:11
Український суд повернув медіахолдингу Курченка можливість використовувати домен forbes.ua
Український суд повернув медіахолдингу Курченка можливість використовувати домен forbes.ua
Український суд зобов'язав доменного реєстратора Imena.ua розблокувати домен першого рівня forbes.ua. Про це виданню ЛІГА.net повідомив співрозмовник, знайомий з судовою суперечкою за домен між американським видавничим домом Forbes і «Українським медіа холдингом» (УМХ - UMH Group) Сергія Курченка, який має франшизу на публікацію матеріалів під брендом Forbes. Водночас представники Forbes Media заявляють, що розблокування домену forbes.ua відбулось без відома американського видавничого дому.

Про це повідомляє видання ЛІГА.net і зазначає, що у судовому реєстрі справа за № 726/2309/15-ц ще не опублікована.

Джерело видання стверджує, що рішення про розблокування домену було прийняте 28 грудня минулого року господарським судом однієї з областей Україним. Одним з відповідачів у справі виступав доменний реєстратор Imena.ua.

Доменний реєстратор підтвердив ЛІГА.net інформацію про розблокування домену за рішенням суду. 13 січня 2016 року інтернет-версія українського Forbes повернулася на старий домен forbes.ua, який був заблокований за зверненням американського правовласника з початку серпня 2015 року. Таким чином американський видавничий дім Forbes виконав рішення уряду США і застосував санкції до бізнесу Сергія Курченко, власника «Українського медіа холдингу», який випускає українську версію Forbes. Американці заборонили своїм українським партнерам використовувати торговельну марку видання, домен і контент.

Сайт українського Forbes змушений був переїхати на домен forbes.net.ua. Водночас в УМХ тоді заявили, що право на користування брендом український власник оплатив до кінця 2018 року, і заявили, що до цього часу зберігають усі права за ліцензійною угодою. ЛІГА.net з посиланням на кілька джерел повідомля, що зараз в Арбітражі Нью-Йорка триває суперечка української медіагрупи та американського Forbes.

Згідно з даними whois, права на forbes.ua як раніше належать американському Forbes.

ЛІГА.net також повідомляє, що розблокування домену forbes.ua в Україні пройшло без відома американського видавничого дому. «Forbes не було надано будь-якого повідомлення про недавній судововий процес в Україні», - повідомила старший віце-президент з корпоративних комунікацій Forbes Media Міа Карбонелл.

Нагадаємо, 7 серпня 2015 року припинив працювати сайт української версії журналу Forbes forbes.ua. Натомість матеріали видання розміщувалися за адресою forbes.net.ua. При цьому переадресації зі старого сайту на новий не відбувалося.

8 серпня компанія Forbes Media в особі старшого віце-президента з корпоративних комунікацій Forbes Мії Карбонелл заявила, що UMH Group більше не має права використовувати бренд Forbes, а також контент цього видання.  

Навесні 2014 року стало відомо, що американський видавничий дім Forbes відкликає ліцензію на випуск української версії журналу Forbes у компанії UMH Group. Згідно з офіційним листуванням юристів, «асоціація з "Forbes Україна" під керівництвом Сергія Курченко завдала шкоди престижу бренду Forbes і заплямувала товарний знак Forbes».

В офіційній заяві, поширеній 1 квітня 2014 року, UMH Group заявила, що видання журналу «Forbes Украина» продовжується «на законних підставах, відповідно до умов ліцензійної угоди і за узгодженням з власником брендуForbes Media LLC (США)».

ms.detector.media