ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: pravdatime.uz.ua
18.01.2016 14:36
В Ужгороді передають до суду справу про напад на знімальну групу ТРК «М-Студіо»
В Ужгороді передають до суду справу про напад на знімальну групу ТРК «М-Студіо»
19 січня в Ужгороді відбудеться суд у справі Павла М., якого слідство звинувачує у порушенні статті 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та двох інших злочинах за фактом нападу на знімальну групу ТРК «М-Студіо», що стався у вересні минулого року.

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Закарпатській області.

Як зазначається, у ході справи підозрюваного у нападі Павла М. уже відбувся суд задля визначення йому запобіжного заходу. Після цього підприємець сплатив 24 тис. грн. застави. Наразі всі слідчі дії у справі завершилися. Слідчий зустрівся з кореспондентами телеканалу та ознайомив потерпілих з усіма подробицями справи.

Впізнаний потерпілими нападник фігурує у статусі обвинуваченого, а не підозрюваного. Матеріали справи передані до суду.

«Підприємець обвинувачується у трьох справах, зокрема, ст. 171 КК України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), передбачає штраф до 50-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6-ти місяців, або обмеження волі на строк до 3-ох років. А також за пошкоджене майно журналістів, накамерне світло, а також напад на громадянку», - повідомляє поліція.

Суд над обвинуваченим підприємцем відбудеться 19 січня у залі Ужгородського  міськрайонного суду об 11.30.

Нагадаємо, 7 вересня 2015 року, на журналістів мукачівської ТРК «М-Студіо» під час зйомки репортажу про право власності на приміщення біля магазину «Корзо» в Ужгороді (Закарпаття) напав один із ужгородських підприємців. Прокуратурою встановлено, що до журналістів підійшов чоловік, який вдарив по камері оператора, що здійснював відеозапис, і пошкодив її.

«Не гаючи часу, 24-річна журналістка Тетяна Легеза та 30-річний Юрій Ярохович, оператор телеканалу, написали заяву до поліції та дали всі необхідні свідчення разом із журналісткою-свідком Ларисою Романюк. У результаті, проти порушника розпочалося кримінальне провадження», - повідомляє подіція.

8 вересня СВ Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

ms.detector.media