ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: скрін відео групи "Думская ТВ"
18.01.2016 13:31
В Одесі відкрито провадження за фактом нападу на журналістку начальника приватного ЖЕКу
В Одесі відкрито провадження за фактом нападу на журналістку начальника приватного ЖЕКу
Одеська поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу директора компанії по наданню житлово-комунальних послуг ТОВ «Управдом-1» Валерія Вітковського на журналістку «Думская ТВ» Анастасію Большедворову, що сталося 15 січня.

Про це повідомляє Приморський відділ Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Раніше видання «Думская» повідомило, що напад на журналістку стався під час зйомок програми «Архітектурний патруль» у будинку №9 на Шампанському провулку Одеси. Знімальна група знімала сюжет за скаргами мешканців і намагалася взяти коментар у директора приватної управляючої компанії «Управдом-1» Валерія Вітковського.

«Ми вели зйомки програми «Архітектурний патруль». Наприкінці програми, як належить за канонами журналістики, ми обов'язково заходимо до директора, щоб запропонувати йому дати коментар і пояснити своє ставлення до проблем будинку. На Шампанському, 9 таких питань було багато - запах газу, порушення норм безпеки та інше. Проте, ледве побачивши камери, він накинувся на мене, повалив на підлогу, пхав ногами. У мене порваний одяг, я в стані шоку», - розповіла Анастасія Большедворова.

Журналісти викликали на місце інциденту поліцію.

«До правоохоронців надійшло повідомлення від 26–річної журналістки телеканалу «Думская ТВ» про те, що під час виконання нею службових обов’язків невідомий чоловік наніс їй тілесні ушкодження. На місце події негайно  прибула слідчо-оперативна група. Всіх учасників конфлікту було запрошено до  Шевченківського відділення поліції. З’ясувалося, що журналісти здійснювали зйомку відеосюжету та зайшли до кабінету директора  компанії  по наданню житлово-комунальних послуг. В результаті чого 62-річний чоловік почав виштовхувати журналістів з офісу, внаслідок чого 26-річна журналістка впала на землю», - йдеться у повідомленні Приморського відділу поліції.

За фактом нападу на журналістку розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Керівництво телекомпанії заявляє, що домагатиметься покарання нападника. «У наявності перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Всі необхідні пояснення в поліції ми вже дали. Ми обов'язково простежимо, щоб ця справа була розслідувана. Управбуд Валерій Вітковський, який вибрав у суперники тендітну дівчину-журналіста, буде покараний», - заявив генеральний директор телекомпанії «Думская ТВ» Юрій Басюк.

ms.detector.media