ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: прес-служба Президента України
18.01.2016 11:20
Незалежна медійна рада і прес-служба Президента розроблять прозорі правила акредитації
Незалежна медійна рада і прес-служба Президента розроблять прозорі правила акредитації
Незалежна медійна рада разом з прес-службою Президента України розроблять прозорі правила акредитації ЗМІ на прес-конференції Петра Порошенка.

Домовленості про створення спільної робочої групи було досягнуто 18 січня під час зустрічі представників Незалежної медійної ради з прес-секретарем Президента України Святославом Цеголко.

Під час зустрічі також були обговорені правила надання журналістам можливості поставити запитання Президенту під час прес-конференцій.

Нагадаємо, що Незалежна медійна рада є органом саморегулювання у сфері медіа, до якого входить 15 членів – авторитетних журналістів та громадських активістів, які мають ґрунтовний досвід у медійній сфері. Склад медійної ради сформували наприкінці 2015 року п’ять медійних організацій – Інститут медіа права, Інститут масової інформації, «Інтерньюз-Україна», ГО «Телекритика» та фундація «Суспільність». Незалежна медійна рада має стати незалежним арбітром для вирішення спорів та конфліктів у медійній галузі, а також стежити за дотриманням професійних стандартів у журналістиці.

15 січня головою Незалежної медійної ради було обрано голову правління ГО «Телекритика» Наталію Лигачову, секретарями ради – медіа юристів Ігоря Розкладая (Інститут медіа права) та Романа Головенка (Інститут масової інформації).

У січні Незалежна медійна рада отримала перше звернення – від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення – щодо трансляції на телеканалі НТН документального серіалу «Легенди карного розшуку», у якому може міститися інформація, що виправдовує злочинний характер комуністичного тоталітарного режиму. Незалежна медійна рада розглянула це звернення та найближчим часом оприлюднить своє рішення.

ms.detector.media